PR billeder for EIK


Sanger Ann Sofie Rokbøl, fik taget nye portrætbilleder af fotograf Jacob Jo, i fotostudiet på Vesterbro. Pressebillederne skal bruges til promovering af det næste musikalske udspil fra projektet EIF.

Intense blikke og en krop i bevægelse

De første minutter foran kameraet var en øvelse i at skeje ud og ikke holde noget tilbage: Ti ansigtsudtryk på ti sekunder. Billederne skulle naturligvis ikke bruges til noget, men blot skabe en lidt mere løs stemning og naturlighed foran kameraet, og samtidig også lidt tid til at vænne sig til de kraftige flash-lys.

Næste trin blev at finjustere netop disse flash-lamper, så de gav det helt rette udtryk. Studiet var allerede sat op og alt udstyr klargjort og testet, så det tog ikke lang tid.

Nu begyndte selve fotosessionen.Der skulle laves billeder både i close-up og fuld figur. Ann Sofie blev instrueret i at rette hoved og blik i bestemt retning, for at få det bedste lysfald, og så blev der ellers afprøvet forskellige udtryk, svaj og bevægelser, der på en gang var intense og svævende.

Det blev i alt til omkring 150 billeder, der så skulle grovsorteres ned i et overskueligt antal. Billederne blev importeret i det digitale fremkalderum, Lightroom, hvor de blev vurderet et for et. Processen var relativt hurtig, da det i første omgang var et spørgsmål om at frasortere billeder der ikke fungerede.

Efter grovsorteringen var der omkring en tredjedel tilbage, der alle havde en eller flere kvaliteter. Det blev aftalt at Ann Sofie skulle gennemgå disse hjemmefra, og udvælge de endelige billeder. 

Ann Sofie valgte tre billeder, der så skulle efterbehandles i LightRoom og PhotoShop. Det andet billedet hun valgte, var egentligt et fejlskud, hvor den ene blitz ikke var udløst. Derfor var billedet ret mørkt og havde en helt særlig stemning, som Ann Sofie mente matchede hendes musikalske stil rigtig godt. 

Da hvert billede var justeret og retoucheret, blev det sendt til Ann Sofie til endelig godkendelse. Billederne kan ses herunder:

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]