AK – Det Sidste Farvel – indspilning i Kødbyen


AK – Det Sidste Farvel

En solrig formiddag i februar ankom min datter, sanger og sangskriver AK, til Raumschiffs lydstudie i Kødbyen, med en kop kaffe, en notesbog og en guitar.

I notesbogen var den håndskrevne tekst til sangen “Det Sidste Farvel” som hun gerne ville have indspillet “med ordentlig lyd”.

Notesbogen blev placeret i papirholderen ved siden af mikrofonen og guitaren blev stemt. Så var hun klar. Jeg stod for selve indspilningen på den anden side af ruden, og kunne løbende kommunikere med hende via mikrofon. Vi indspillede i Logic Pro X og brugte standard-indstillingen for compressor og rumklang, med små tweaks, samt lavede et par lydprøver for at ramme det rette lydniveau i preampen (Steinberg UR22). Jeg havde ikke troet at det kunne fungere at indspille vokal og guitar samtidig, men mikrofonen (SE-X1) er virkelig alsidig, og med den rette placering og vinkling, stod vokalen klart frem uden at guitaren overtog lydbilledet.

Det var egentlig meningen at det skulle gøres rigtigt – den første rigtige optagelse var blot ment som en prøveoptagelse som AK så kunne have i ørerne mens hun indspillede de rigtige tracks, med først guitar og så sang.

Men det uperfekte, skrøbelige onetake havde den helt rigtige energi, og blev derfor til den endelige udgave af sangen Det Sidste Farvel, der handler om det at sige endegyldigt farvel i et uholdbart forhold hvor der stadig er mange blandede følelser:

“Hvorfor skal det være så hårdt at sige farvel?
Du ønsker intet fra mig alligevel.
Det kan jeg ikke forstå, men tanken om dig og mig må jeg modstå.”

(Fra sangen Det Sidste Farvel af AK 2019)

For at give sangen ekstra fylde, blev der indspillet yderligere to vokaltracks som blev lagt i henholdsvis højre og venstre kanal i midten af sangen, og så var AK så tilfreds at der ikke skulle pilles mere ved mixet og ikke indspilles flere takes. Herunder kan du høre sangen i dens fulde længde:

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Panels_Widgets_EmbeddedVideo”][/siteorigin_widget]